Goodmorning! Havermout pannenkoeken met banaan en meer!

Havermout pannenkoeken - Moods & Moments

Oké ik geef toe; soms vergeet ik gewoon te ontbijten. Hartstikke slecht natuurlijk, dat weet ik ook wel! Deze havermout pannenkoeken kun je gewoon niet vergeten. Ik maak zo nu en dan deze pannenkoekjes met banaan en cranberries. Lekker en vooral goed vullend door de havermout. Je hebt niet veel nodig. Wel is het handig als je er gewoon een aantal in 1 keer maakt.

Dit receptje is voor ongeveer 6 pannenkoeken. Je hebt nodig:

Havermout pannenkoeken - Moods & Moments

  • 75 gram havermout
  • 1 ei
  • 100 ml (soja)melk
  • handje cranberries (optioneel)
  • 1 banaan
  • theelepel bakpoeder

Moods & Moments - Ingredienten kokosvet

Ik liep laatst in de AH tegen de unsweetened soja melk aan van Alpro. Stiekem vind ik hem niet zo lekker maar prima om te gebruiken bij deze pannenkoekjes. Verder gebruik ik kokosvet om de pannenkoeken in te bakken. Het schijnt dat kokosvet/olie niet als vet wordt opgeslagen in je lichaam maar direct wordt gebruikt als brandstof. Het geeft dus snel energie.

  1. Doe de havermout, melk, bakpoeder en het ei in een maatbeker of kom. Gebruik een staafmixer om hier een redelijk glad beslagje van te maken.
  2. Daarna voeg ik ongeveer een halve banaan toe en pureer deze ook met de staafmixer. De rest van de banaan doe ik er altijd bovenop als ze klaar zijn. Het beslag hoeft niet zo dun te worden als normaal pannenkoeken beslag.
  3. Verhit vervolgens wat kokosolie in een koekenpan en schep 2 á 3 kleine rondjes in de pan. (Boter of zonnebloemolie kan natuurlijk ook).
  4. Let op: Het bakken gaat best snel vind ik. Loop dus tussendoor niet weg want voordat je het weet worden ze te bruin. Ik bak ze aan elke kant voor ongeveer 3 á 4 minuten.

Je kunt heel goed variëren met dit recept, ik had nog een zakje cranberries in huis en heb deze door het beslag gemend! Let wel op dat je er niet te veel in doet vanwege de zure smaak. Je kunt eventueel ook wat kaneel door het beslag mengen. Daarnaast zou je als topping nog stroop kunnen gebruiken of iets van een fruitsausje van diepvriesfruit.

Moods & Moments - Havermoutpannenkoeken

That’s it! Je kunt zo een deel van de pannenkoekjes bewaren in de koelkast en voordat je ze gaat opeten warm je ze even op in de magnetron. Ik doe er eigenlijk nooit een topping overheen omdat ik de smaak van de banaan al aanwezig vind en best zoet.

Hebben jullie nog leuke variaties op dit recept?

« Happy Monday Quote! | Ikea hacks »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *