Havermout muffins – Healthy sunday!

Havermout muffins - Moods & Moments

Hello Sunday! Ik kijk er altijd naar uit. Op zondag uitgebreid ontbijten met een gekookt eitje, broodjes uit de oven, verse jus en vooral geen haast! Vriendlief slaapt lekker uit op zondag en ik ga voor het ontbijt mijn paarden altijd even voeren en knuffelen. Daarna heb ik genoeg tijd om nog iets extra’s te bakken. Daarom heb ik deze gezonde havermout muffins gemaakt.

Aangezien ik met een healthy missie bezig ben heb ik er voor gekozen om muffins zonder suiker te maken. Ik merk dat minder suiker een betere uitwerking op mijn lichaam heeft. Ik heb veel minder last van artrose en het voelt lekker om bewuster met eten bezig te zijn! Daarnaast heb ik na het testen van Quaker Oat Express, via The Insiders, havermout echt herontdekt en eet ik het echt meerdere keren per week op verschillende manieren!

Het receptje kwam ik trouwens tegen op de website van Pauline’s keuken. De meesten van jullie kennen haar blog vast wel. Pauline staat bekend om haar eenvoudige en snelle gerechten die vaak gezond én super lekker zijn. Daarnaast zijn haar recepten nooit standaard. Dus heb je zin in iets anders. Neem dan zeker even een kijkje op haar blog!

Het recept is voor ongeveer 9 á 10 muffins. Je hebt nodig:

Havermout muffins - Moods & Moments

  • 125 gr havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml (soja)melk
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl bakpoeder
  • Snufje zout
  • Scheutje zonnebloemolie
  • Handje blauwe bessen

Overige materialen:

  • Muffinvorm
  • Cupcake papiertjes

Havermout Muffins - Moods & Moments

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Prak ondertussen de banaan en voeg hierbij de havermout, het bakpoeder, de eieren en de melk toe. Mix alles totdat het een massa wordt. Let op: Mix het niet te lang! Optioneel kun je een beetje honing toevoegen. Zo wordt het geheel wat zoeter.
  2. Voeg de kaneel toe samen met de zonnebloemolie en het snufje zout.
  3. Voeg op het eind de blauwe bessen toe. Deze heb ik met de hand door het beslag gespateld zodat ze niet stuk gaan.

Havermout muffins - Moods & Moments

Verdeel nu het beslag over de vormpjes.

Havermout Muffins - Moods & Moments

Je bakt de muffins in ongeveer 35 minuten gaar. Je kunt op het eind een satéprikker gebruiken om te kijken of ze gaar zijn. De prikker komt er dan schoon en droog uit.
Wil je er zeker van zijn dat de muffins niet inzakken? Laat ze dan nog even staan terwijl de oven aan het afkoelen is.

Havermout Muffins - Moods & Moments

Makkelijk, lekker en gezond. Wat wil je nog meer! Je kunt de muffins natuurlijk ook als tussendoortje eten. Enjoy!

« 5 tips tegen piekeren | Binnenkort! Ikea wireless charging »

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *